Om YTWO Formative

Byggeri kan være en kompleks størrelse. Der er mange aktører der skal samarbejde, der er mange materialer og komponenter der skal passe sammen, og der er store penge og derfor store risici på spil.

Men hvad nu hvis tingene kunne gøres anderledes?

 

Da RIB koncernen og amerikanske Flex (tidligere Flextronics) i slutningen af 2016 fandt sammen og dannede joint venture selskabet YTWO Formative, var det med en vision om radikalt at ændre boligbyggeriet på verdensplan.

Ved at integrere RIB's iTWO software med Flex's produktions- og supply chain systemer og -processer ville virksomhederne digitalisere hele byggeprocessen fra designfase til eksekvering i leverandørkæde og konstruktion. Med andre ord sørger RIB's avancerede visualiserings- og simuleringssoftware for, at 3D modellerne optimeres og byggeriet planlægges i detaljer. I forlængelse heraf understøttes indkøb af materialer og selve byggeriet af Flex's real-time Supply Chain Management (SCM) og logistiksystemer.

Skær mellemleddet ud

YTWO Formative vil indeholde kataloger af produkter og modulløsninger til boliger, der opdateres direkte af leverandørerne med prisdata, tilgængelighed og anslåede leveringstider. Det gør det muligt for YTWO Formative's kunder at springe over hele grossistleddet, der normalt har en margin på 25-30% af ordrernes værdi. Dermed blive det muligt for ejendomsudviklere og boligselskaber mulighed at realisere enorme besparelser på deres projekter.

YTWO’s supply chain cockpit giver kunderne et samlet overblik over alle indkøb ved at vise, hvilke materialer er blevet bestilt og hvilke endnu ikke er bestilt. Da systemet også indeholder real-time tracking og information om hvor nøjagtigt materialerne befinder sig, har projektet nem og hurtig adgang tilkritiske data, der sikrer en langt mere effektiv og tidsbesparende byggeproces. 

Fordelene: Op til 30% lavere materialeomkostninger, kortere projektforløb og mindre risiko.

 

Se en kort video om YTWO Formative

YTWO Formative's kunder – i første omgang boligudviklere og boligselskaber – høster alle fordelene ved RIB's iTWO løsning: Fuld virtualisering af byggeriet, hvor også tid, omkostninger og materialer tages i betragtning, og en 3D model i højeste kvalitet. Det gør at kunden undgår designfejl og uhensigtsmæssigheder, får styr på omkostninger og cash flows, og reducerer sin risiko.

I kombination med en integreret værdikæde med just-in-time levering af materialer og komponenter til markant lavere priser og et komplet billede af leverancer med tracking information fra leverandørerne repræsenterer YTO Formative en egentlig disruption af byggebranchen, der kommer til at præge boligmarkedet over hele verden.

 

Første aftale er i hus

YTWO Formative fokuserer i opstarten på markederne i Tyskland, USA og Kina, og den nystartede virksomhed har netop indgået sin første aftale med tyske CG Gruppe, en stor ejendomsudvikler, der bygger boliger over hele Tyskland. Læs mere om aftalen her.

 


Andre relevante artikler