Byggeweb A/S bliver en del af tyske RIB Software AG, som er én af verdens førende virksomheder indenfor BIM-software til byggebranchen. Med den nye konstellation får Byggeweb en position i forreste række i byggebranchen.

Tilsammen spænder RIB og Byggeweb over en bred palette af konkurrencedygtige løsninger og en solid erfaring indenfor digitale værktøjer til byggebranchen. RIB’s styrke ligger i førende BIM-software, mens Byggeweb har en stærk position indenfor digitale værktøjer til projekthåndtering og ejendomsdrift.

"Med afsæt i vores mål om at gå fra en lokal succes til en global virksomhed har vi fundet det vigtigt at indgå et strategisk partnerskab med branchens førende virksomhed indenfor BIM-løsninger til byggeriet – RIB Software AG. I denne proces er vi kommet i så tæt dialog med RIB, der deler vores vision om at skabe markedets bedste team med markedets bedste og mest innovative produkter til vores kunder, at udfaldet er blevet, at vi er stærkere sammen end summen hver for sig. Det er et resultat og en anerkendelse af vores indsatser for at skabe værdi for vores kunder. Samtidig er det også et løfte til vores kunder om, at vi vil fortsætte vores daglige arbejde og fokusere på, at skabe værdi for netop jer.”

Alle Byggewebs produkter fortsætter selvstændigt som nu og der vil fortsat blive videreudviklet på disse.

iTWO BIM-løsninger

RIB Software’s hovedprodukt hedder iTWO og er en 3D til 5D modellerings-, simulerings- og rapporteringsplatform specifikt designet til byggeriet. Med Byggeweb ønsker man at blive stærkere og bedre på en række områder herunder at tilbyde iTWO som en SaaS-løsning, øge collaboration og tilføje 6D til iTWO gennem en integration med Byggewebs produkter. Den nye konstellation vil bidrage til, at Byggeweb kan tilbyde en række helt nye BIM-løsninger til vores kunder og eksisterende Byggeweb-løsninger i nye markeder. Byggeweb bliver nordisk hovedkontor og vil fortsat tilbyde support, implementering, rådgivning, salg, udvikling og administration.

Om RIB Software AG

RIB blev grundlagt i 1961 og er børsnoteret i Stuttgart. I Tyskland sidder RIB på ca. 80% af markedet og med mere end 600 ansatte og +30 kontorer i hele verden, er RIB markedets førende virksomhed indenfor BIM-løsninger til byggeriet. RIB har en vision om, at ændre byggeriet fra en traditionel industri til en avanceret industri inden 2020 med en markant vækst undervejs. For at nå dette mål, opbygger RIB store kompetencer i virksomheden og samarbejder med universiteter og forskningsinstitutioner rundt om i verden. RIB har tre geografiske nøgle områder: Asien, engelske markeder dækkende fra Australien til Nordamerika, samt Europa.