RIB Gruppen annoncerer købet af den spanske virksomhed Soft SA, der er førende inden for software til byggeindustrien i Spanien og Latinamerika. Opkøbet af 100% af Soft SA’s aktier åbner dermed nye forretningsmuligheder for RIB på spansktalende markeder. Soft SA bliver integreret i den globale RIB Gruppe, og virksomhedens estimeringssoftware Presto bliver integreret i RIB’s iTWO platform.

Soft SA er en førende global spiller med en høj EBITDA på 30%. Med sine 35 års professionelle virke i markedet, og med en fantastisk vækst i licenssalget på 34% i 2014, er Soft SA en hurtigt voksende virksomhed med stort potentiale. Virksomhedens hovedprodukt, Presto, som er et markedsførende estimeringssoftware på spansktalende markeder, har mere end 600.000 brugere og et netværk på 15.000 kunder. Mere end 80% af Spaniens store byggeprojekter med en byggesum på over 1 million Euro anvender Presto. Blandt kunderne kan nævnes markedsførende byggevirksomheder som ACS, FCC, Sacyr, OHL, Acciona, Ferrovial, Dragados og Cobra.

Soft SA kommer til at spille en vigtig rolle i RIB’s globale forretningsudvikling, og Presto bliver integreret i RIB’s iTWO 5D Big Data platform. Organisationen i Madrid vil fortsat markedsføre Presto teknologien men derudover introducere iTWO 5D på de spansktalende markeder. Integrationen af Presto i RIB’s end-to-end 5D forretningsløsning iTWO skal sikre spanske kunder en forretningsløsning, der dækker hele byggeprocessen fra koncept til færdiggørelse. Baseret på netværket af 15.000 kunder vil markedsudviklingen i fokusere på Spanien, Chile, Dominikanske Republik, Colombia, Ecuador, Jamaica, Mexico, Peru, USA osv. Distributionen af iTWO på de spanske og latinamerikanske markeder vil også blive håndteret gennem Soft SA’s 100+ kanalpartnere, der servicerer klienter i bygge- og anlægsbranchen. Salget udgør i dag omkring 12 mio. Euro, og der er et salgspotentiale på over 10 mio. Euro for iTWO teknologien.

Nu hvor RIB med succes har introduceret iTWO på de engelsk- og  kinesisk-talende markeder, har virksomheden startet en ny fase med lanceringen på det spansktalende marked.  Med erhvervelsen af det nye team i Madrid kan RIB nu proklamere sit ottende hovedkontor og region åbent og klar til vækst. Denne akkvisition følger efter erhvervelsen af Byggeweb A/S i København i 2014 - og dermed repræsentation på de nordiske markeder. Inden det havde RIB åbnet kontorer i Atlanta i USA i 2012, Sydney på de australske og newzealandske markeder i 2012, Singapore i Sydøstasien i 2010, Dubai på de mellemøstlige og afrikanske markeder i 2010, Guangzhou i Kina i 2003 og Stuttgart på det tysktalende marked i 1961.