RIB koncernen har netop indgået en aftale om anvendelse af virksomhedens iTWO 5D BIM teknologi på anlæg af en metro togbane i Indien til værdi af 1,3 milliarder dollars. Projektets bygherre, et indisk statsorgan, planlægger en metro infrastruktur på 38 kilometer, og det ventes, at flere hundrede entreprenører og leverandører vil bruge iTWO på projektet. Projektet er tænkt som et milepælsprojekt, der skal være branchens reference for nuværende og fremtidige metroprojekter i Indien.

Thomas Wolf, RIB koncernens CEO, siger, ”Denne kontrakt bekræfter klart, at traditionelle processer, selv i en offentlig sektor, der understøttes af fragmenterede værktøjer, nu erstattes af stærkere og mere standardiserede processer i en integreret løsning. Det er en spændende udvikling for RIB, og den vil sætte nye standarder for andre offentlige instanser i regionen fremover.”

Hariprasad Bhat, Consulting Director i RIB Software AG, kommenterer, ”Vi er glade for at de indiske myndigheder har valgt iTWO som en central forretningsløsning, der integreres med BIM og ERP. Med integrationen af det virtuelle til den fysiske byggeproces med Ny Tænkning, Ny Teknologi og Nye Processer bliver iTWO 5D teknologien et kerneelement i regeringens og alle projektparters udvikling i retning af at arbejde mere fremadrettet end reaktivt og gør dem i stand til at træffe beslutninger på et bedre grundlag end nogensinde før.”