RIB Gruppen har netop afholdt sin fjerde verdenskonference, iTWO World 2016, fra den 16. til den 18. november. På konferencen delte iTWO kunder og partnere erfaringer og information om Construction 4.0 med særligt fokus på emner som Internet of Things (IoT), digitalisering af byggeriet, supply chain styring i byggebranchen, det verdensomspændende iTWO uddannelsesprogram og enterprise management inden for transformerende innovation. Verdens første cloud-baserede 5D BIM IoT enterprise løsning, iTWO 4.0, blev præsenteret for første gang. iTWO 4.0 forventes at drive digital enterprise management i byggebranchen mod nye horisonter.

iTWO World 2016 blev for første gang nogensinde holdt på det kinesiske fastland, og over 300 visionære fra 21 lande var inviteret. Topledere fra RIB, Flex (tidl. Flextronics), McKinsey, Autodesk og et totalt antal af 24 af verdens ledende virksomheder delte deres succeshistorier og dybdegående indsigter i iTWO 5D BIM end-to-end enterprise løsningen og dens integration med avanceret 3D design og supply chain ledelse. Tre prestigefyldte universiteter fra Tyskland, USA og Hong Kong præsenterede deres samarbejde med RIB og de resultater, der er opnået i udviklingen af næste generation BIM talenter.

RIB, der er byggeriets førende leverandør af 5D BIM Big Data teknologi, og Flex, der leverer Sketch-to-Scale™ løsninger, der designer og bygger intelligente produkter til hele verden, har kombineret deres ekspertise og dannet et banebrydende joint venture ved navn YTWO Formative. Med det nye joint venture skaber virksomhederne en cloud-baseret, open platform software løsning, der fuldstændigt integrerer byggeprojektets livscyklus med den fysiske leverandørkæde, således at morgendagens byggeri kan drage nytte af ”Made to Design” løsninger.

Konferencen bød også på stimulerende podium sessioner, hvor deltagerne tog aktivt del i livlige diskussioner om digitalisering i den globale byggebranche, modulært byggeri, 5D BIM tilgang til uddannelse, osv.

iTWO visionærerne underskrev alle RIB’s iTWO Manifesto og gav dermed deres opbakning til at samarbejde om at inspirere og muliggøre fremtidens smarte byggeri:

Integrationen af det virtuelle med den fysiske byggeproces – iTWO Teknologi – revolutionerer den globale byggebranche i det 21. århundrede. Nye teknologier kræver ny tænkning og nye arbejdsmetoder for at byggeriet transformeres og bliver den mest avancerede industri i verden. Vi arbejder sammen for at skabe levevilkårene for de næste generationer. (iTWO Manifesto)

Efter konferencens første to dage deltog gæsterne i et aftencruise på Pearl River, hvor de fik lejlighed til at nyde Guangzhou’s skønhed og få gavn af personlig interaktion med andre globale visionære.

Konferencens tredje dag bød på en spændende praktisk 5D Lab session i RIB’s iTWO 5D Lab, hvor deltagerne fik præsenteret 5D BIM end-to-end systemet og iTWO 4.0, og fik førstehånds erfaring med, hvordan Big Data og disruptiv teknologi kan transformere hele virksomheder og skabe reel værdi for branchen.

Ved at integrere data, mennesker og maskiner bringer den nyeste teknologi kontinuerligt bygge- og anlægsbranchen fremad. ”De seneste årtier har budt på store teknologiske forandringer i bilbranchen, underholdningsbranchen og i menneskers daglige liv. Nu sker det samme i bygge- og anlægsbranchen. Internet of Things teknologier, Big Data, Cloud, 5D og Virtual Reality teknologier kommer i spil og revolutionerer branchen. Digitalisering og industrialisering er en uafvendelig proces. Innovation og forandringsledelse er nødvendig for at tilpasse sig forandringerne og drage fordel af den teknologiske udvikling. RIB ønsker at være branchens bedste partner og at samarbejde med iTWO fællesskabets medlemmer for at opnå denne transformation”, sagde Thomas Wolf, CEO for RIB koncernen.

”Et partnerskab med RIB om at skabe en smartere, mere forbundet verden – det er den bedste ide, vi kan få øje på i dag”, sagde Flex’s CEO Mike McNamara. ”Vi skubber til byggeriets grænser ved at udnytte teknologi til at fremme Construction 4.0. Ved at samarbejde med iTWO fællesskabet kan vi bygge fremtiden for kommende generationer.”

Se en kort video om konferencen HER.