I artiklen ”Nul fejl giver kraftig vækst hos entreprenør” skrev Børsens Bjarne Bang den 7. marts, hvordan entreprenørkoncernen KPC har leveret sit hidtil bedste resultat.

Den imponerende overskudsgrad på over 8% før skat tilskriver KPC’s administrerende direktør Bo Boulund Knudsen, at virksomheden opererer uden større, dyre fejl på projekterne.

”Det har båret vores udvikling, at vi har haft styr på vores projekter. Kan vi undgå fejl, så får vi fremgang i både omsætning og resultat igen i år”, siger Bo Knudsen til Børsen.

Hos RIB, hvis Byggeweb løsninger er motoren bag KPC’s digitale håndtering af deres byggeprojekter, glæder man sig over det fine resultat.

RIB’s country manager Jens Sjöström siger: ”Nul Fejl i Byggeriet er netop det mantra, der i mange år har været drivkraften bag Byggeweb løsningerne. Med byggeprocesser, der understøttes digitalt, kompetente medarbejdere og effektivt samarbejde kan langt de fleste fejl undgås. Og det giver bonus direkte på bundlinjen.”

Byggeprojekter er komplekse af natur og sårbare over for miskommunikation samt manglende processtyring parterne imellem, hvilket medfører reduceret lønsomhed for byggeriets parter.

Her hjælper digitale løsninger med at effektivisere og strukturere, så alle får korrekt information på rette tidspunkt, og de forskellige processer såsom udbud, mangelgennemgang og aflevering effektivt understøttes i hele projektets løbetid.

I KPC kombineres de digitale processer i Byggeweb med sunde forretningsprincipper og en fast stab af kompetente medarbejdere. Således holder man sig ifølge Bo Knudsen til at byde ind på de projekter, der passer bedst til KPC’s erfaring og kompetencer.

Tilsammen betyder det et resultat, der er bedre end de fleste i den konkurrenceprægede byggebranche, slutter Bo Knudsen.