Da Bygningsstyrelsen og Arkitektskolen Aarhus fornylig udskrev en åben idékonkurrence om den ny arkitektskole på Godsbanearealerne i Aarhus, vidste man godt, at der ville være mange om buddet.

Det stod derfor klart, at der ville blive brug for en stærk digital løsning til at håndtere de mange konkurrenceforslag. Derfor faldt valget på Byggeweb Udbud.

RIB modtog ikke færre end 417 anmodninger om login fra interesserede forslagsstillere. Det stod derfor fra starten klart, at der ville være run på til det sidste.

Da afleveringsfristen faldt på en mandag, valgte RIB at holde ekstraordinært åbent i Support afdelingen over weekenden, ligesom en skræddersyet guide til udbuddet blev gjort tilgængelig her på RIB’s hjemmeside.    

Da klokken blev fire mandag eftermiddag den 1. februar kunne vi konstatere, at ikke færre end 235 forslag var afleveret korrekt og i tide inden fristens udløb. Det er det største udbud, der nogensinde er håndteret i Byggeweb Udbud.

For Bygningsstyrelsen og Arkitektskolen Aarhus betød brugen af den digitale udbudsplatform, at idékonkurrencen forløb glat og med fuld kontrol over de mange indkomne forslag. Næste skridt er udvælgelse af tre forslag, efterfulgt af en designkonkurrence.