RIB køber andel på 75% hos en førende succesrig leverandør af en international e-handelsplatform for bygge- og anlægsindustrien. Efter en succesfuld lancering af iTWO CX (verdens førende e-samarbejds- og udvekslingsløsning) og iTWO TX (skræddersyet udvekslingsplatform for e-tilbudsgivning), vil RIB lancere xTWO, en fuldt integreret udvekslingsplatform-løsning for e-handel, i 2015. xTWO vil levere en global supply chain management og ordreproces for produkter, der efterspørges i anlægsprocessen.

Ved hjælp af denne investering vil RIB ansætte et eksperthold under stærk ledelse af den tyske internet- og e-handelspioner Thorsten Dressel, som sammen med sit dedikerede internationale team har udviklet en hurtigt voksende og succesrig platform, ICEPRICE. Platformen har hver måned mellem 50.000 og 100.000 besøgende. Ordrerne kommer oftest fra EU-lande som Frankrig (48%) og Tyskland (40%). Platformen betjener også kunder fra Østrig (2%), Belgien (2%), Schweiz (1,5%), Singapore (1%) samt andre asiatiske lande.

RIB planlægger at forbinde den nye xTWO B2B- og B2C-platform med 10.000 særligt udvalgte B2B-kunder, som i øjeblikket anvender RIB iTWO cloud tjenester, som TX eller CX. De nye tjenester vil også være tilgængelige for kunder, som er interesseret i at udvikle deres egen digitale supply chain management-modul indenfor iTWO-familien.

I løbet af iTWO World konferencen denne uge vil Byggeweb/RIB-kunder introducere iTWO-projekter med milliardstor indkøbsvolumen. Det langsigtede mål er at samle disse indkøbsmængder på xTWO-platformen. Her kan kunderne ikke kun opnå lavere omkostninger, men kan i tillæg også anvende e-finanstjenester som iTWOtfx (Trade Finance Exchange-løsninger) og e-logistik.

Vi forventer, at indtægterne fra xTWO-platformen vil vokse med over 100% i 2015 til op mod EUR 10 mio. Eksperter anslår, at det samlede marked i bygge- og anlægsindustrien (A/E, EPC, infrastruktur, ressourcer) vil vokse fra USD 8 billioner i dag til USD 15 billioner i 2025. Her forventer RIB, at den største del af indkøbsprocessen vil blive styret og udført via cloud-baserede e-løsninger. iTWO-teknologi kombineret med iTWO LAB-teknologi resulterer i den nyeste og bedste løsning.

Købsprisen for andelen på 75% lå på EUR 500.000 baseret på de nuværende indtægter på EUR 5 mio. Derudover forventer RIB at investere EUR 3 mio. i den nye og innovative xTWO for at få forretningen til at vokse globalt og for at opgradere løsningen til fremtidige behov, såsom integreret højtydende computerbearbejding.