Den 24. juni 2015 indgik RIB Software en aftale med den tjekkiske infrastrukturplanlægningsvirksomhed Valbek om implementering af RIB’s iTWO 5D software løsning. Valbek, der er ledende inden for sit felt, vil anvende iTWO til at planlægge og styre modelbaserede vej- og infrastrukturprojekter.

Valbek blev grundlagt i Liberec i 1990 som et lille planlægningskontor med syv ansatte. I dag har virksomheden næsten 400 ansatte i adskillige afdelinger og datterselskaber og er et af de største planlægningskontorer i Tjekkiet og Slovakiet. Virksomheden har samarbejdet vha. RIB’s software i mange år og ønsker nu at anvende iTWO civil til planlægning af infrastrukturprojekter baseret på 5D-modeller.

”Vi er glade for at kunne fortsætte vores langvarige samarbejde med Valbek. Den modelbaserede tilgang til projektplanlægning og –styring tilfører stor værdi. Med iTWO civil vil Valbek kunne foretage modelbaseret infrastrukturarbejde for allerførste gang,” siger Michael Sauer, CFO i RIB Software AG.

“Vi har benyttet os af RIB’s produkter i mange år nu. Den nye software gør det muligt for os at lave designs til vores kunder i form af 3D eller 5D modeller. Tendenserne i markedet tyder på, at denne tilgang snart bliver standard fremgangsmåde. Vi vil være der og øge vores teknologiske forspring til vores konkurrenter. iTWO civil hjælper os med at virkeliggøre vores ideer, designs og processer på basis af virtuelle modeller. Vi har truffet den rette beslutning.” siger Roman Lenner, bestyrelsesformand for VALBEK-EU, a.s.