RIB Gruppen, der er verdens førende leverandør af 5D BIM Big Data teknologi til byggebranchen, køber 25% af aktierne i Exactal Group Limited, en Hong Kong-baseret virksomhed, der udvikler software til byggebranchen.

Samarbejdet mellem de to software virksomheder sikrer en stærkere integration af 2D CAD filer til mængdeberegningsprocessen i iTWO ved siden af modelbaseret 3D arbejde.

Helmut Schmid, CTO for RIB Software AG, fremhæver fordelene ved partnerskabet: “Exactal’s teknologi vil gøre det muligt for os at forenkle vores iTWO kunders transition til modelbaserede arbejdsprocesser ved hjælp af deres 2D mængdeberegning. Vi er meget glade for at have fundet en partner som Exactal, der ligesom RIB har et højt kompetenceniveau i byggebranchen. Ved at investere i Exactal maksimerer vi synergieffekterne og skaber nye muligheder, der vil gavne begge virksomheder.”

Mark Kefford, bestyrelsesformand og stifter af Exactal, tilføjer: “Vi er meget glade for at byde RIB velkommen til Exactal gruppen som bade strategisk investor og en vigtig kunde. RIB’s investering i Exactal bekræfter, at vores løsning for mængdeberegning fra 2D data er en af verdens bedste, og vi ser frem til et tæt samarbejde fremover på dette voksende marked.”

Om Exactal Group Limited

Exactal blev grundlagt i Brisbane, Australien i 2003 og udvikler software specifikt til mængdeberegnings- og kalkulationsmarkedet. Exactal har fortløbende udvidet sin globale dækning og har nu kontorer i Brisbane og Melbourne i Australien, London og Manchester i Storbritannien, Auckland i New Zealand, Austin i USA, Kuala Lumpur i Malaysien, samt Singapore og Hong Kong. Virksomheden har derudover salgsrepræsentation i mange af verdens lande. Hovedproduktet CostX® er en integreret BIM og 2D on-screen beregningsløsning med en enestående integration mellem omkostningsskøn og elementerne på de tegningsfiler, estimatet repræsenterer. Denne tilgang sikrer, at estimater er opdaterede og gør det nemt at evaluere tegningsrevisioner, således at byggeprojektets rammer overholdes.