I første kvartal 2016 åbnes den første uafhængige BtB markedsplads for byggematerialer under navnet xTWO market. RIB’s målsætning er, at xTWO market bliver verdens ledende e-handelsplatform for byggematerialer.

Den nuværende proces for bestilling af byggematerialer er for det meste manuel, ofte fejlbehæftet og gammeldags. xTWO market muliggør en langt mere effektiv proces. Det forventes, at den forøgede transaktionseffektivitet vil spare kunder og leverandører op til 5 mia Euro årligt.

Med RIB’s iTWO teknologi oplever omkring 100.000 kunder verden over produktivitetsforbedringer i deres planlægning, estimering og levering af byggeprojekter. Alene denne kundebase udgør et samlet indkøb af byggematerialer på ca. 50 mia. Euro. xTWO market bliver derudover tilbudt til enhver købende kunde og enhver leverandør af byggematerialer som salgskanal.

xTWO market indeholder et prissammenligningsværktøj, hvor professionelle kunder kan sammenligne priserne fra ledende leverandører. xTWO gør engrospriserne gennemskuelige men kan også håndtere kundespecifikke prisaftaler. En enestående funktion er xTWO’s evne til automatisk at optimere prisen på den fulde ordremængde. Købere understøttes i at vælge det rette produktmiks ved at optimere priseer og leveringsdatoer i overensstemmelse med projektets behov.

For branchens leverandører udgør xTWO en ideel supplerende salgskanal. Muligheden for at afgive tilbud anonymt gør, at leverandøren kan deltage på det hurtigvoksende e-handelsmarked uden at true sin vigtige offline forretning med eksisterende kunder. Leverandører kan nemt forvalte deres udbud i henhold til region, sortiment og pris. Ledende leverandører har allerede sagt ja til at deltage på xTWO markedspladsen, idet de ønsker at være de første på markedet, der både sikrer sig online markedsandel og samtidig reducerer deres transaktionsomkostninger vha. denne online salgsmodel.

Nogle leverandører er forståeligt nok bekymrede for, om en online markedsplads vil føre til endnu en runde prisnedsættelser. Men stadigt flere erfaringer fra andre brancher viser, at der ikke er grund til bekymring. Tværtimod viser det sig, at prisgennemsigtighed og besparelser fra lavere procesomkostninger langt opvejer de formodede risici.

RIB koncernens moderselskab, RIB Software AG, er 75% aktionær i xTWO market GmbH. Det nye selskab har adgang til tilstrækkelig kapital, ressourcer og infrastruktur til at nå sine markedsandelsmål. 25% af aktierne tilhører Frank Weise, der er en anerkendt ekspert i online e-handelsløsninger til byggebranchen. Frank Weise er udnævnt til CEO for xTWO market GmbH. Michael Menz bliver chef for salg og marketing. Han var tidligere udøvende bestyrelsesmedlem for Ytong AG, med ansvar for salg, og har arbejdet som administrerende direktør for hhv. Glunz AG og Finnforest.

Frank Weise er overbevist om, at ”det er afgørende for byggebranchens fremtid , at den er i stand til at kapitalisere på det potentiale, digitalisering tilbyder. xTWO market er en neutral og uafhængig markedsplads, der sikrer vores partneres vedvarende konkurrencedygtighed gennem effektive transaktionsprocesser”.