Vi har sammen med Microsoft, som er førende indenfor cloud-first og mobile-first på verdensplan, indgået et samarbejde omkring et fælles projekt, som vi kalder MTWO - verdens største vertikale cloud til bygge- og ejendomsbranchen.

Bygge- og ejendomsbranchen er en af verdens største brancher med et forbrug på over 10 billioner USD på verdensplan og en forventet vækst til USD 14 billioner i 2025, og rummer derfor et meget stort potentiale for produktivitetsforbedring gennem cloud-baserede 5D BIM-teknologier.
 

Proof of Concept

Ved den officielle lancering i Hong Kong, annoncerede RIB og Microsoft sammen med den verdensledende byggeentreprenør, Country Garden Holdings Company Ltd. og RIB's joint venture, YTWO, at der samarbejdes på et Proof of Concept for MTWO (et projekt, som skal afprøve konceptets gennemførlighed). Målet med samarbejdet er at optimere brugen af big data i planlægnings-, bygge-, drifts-, vedligeholdelses- og ledelsesprocesser.

Den fælles vision for Country Garden og YTWO er at digitalisere bygge- og ejendomsbranchen ved at skabe et verdensklasses next-generation system sammen, som kan understøtte det nyeste indenfor big data, cloud, apps, kunstig intelligens og andre digitaliserede teknologier mhp. at styre hele byggeprocessen fra design, budgettering, planlægning, indkøb, styring af leverandørnetværk og projektledelse til praktisk udførelse i ét enkelt system. Country Garden og YTWO arbejder for øjeblikket på et Proof of Concept for YTWO's teknologi i Forest City, Country Garden's smart city-projekt i Malaysia.
 

MTWO - verdens første vertikale cloud til bygge- og ejendomsbranchen

For at skabe nye løsninger baseret på den viden og big data, som flyder fra YTWO's platform, har vi sammen med Microsoft skabt verdens største vertikale cloud til bygge- og ejendomsbranchen, MTWO, som er skræddersyet til bygge- og ejendomsbranchen. Den giver optimeret cloud-ydelse til BIM-modeller, optimeret datastyring til byggeprojekter på Azure virtuelle maskiner og skaber nye løsninger med kunstig intelligens til understøttelse af det daglige arbejde i bygge- og ejendomsbranchen.

MTWO vil integrere RIB's knowhow indenfor byggebranchen med Microsoft's Artificial Intelligence (AI)-baserede BoT-løsninger, Azure Internet of Things (loT) suite og Mixed Reality-løsninger med Microsoft's HoloLens. MTWO's fokus på bygge- og ejendomsbranchen understøttes af et team af branchefagfolk og IT- og cloud-eksperter, som har dedikeret sig 100 % til digitaliseringen af bygge- og ejendomsbranchen. Gennem regelmæssige hackathon-møder mellem Microsoft's og RIB's udviklingsteams, en fælles go-to-market strategi for vores virksomheders salgsteams i de tre målregioner, Kina, USA og Europa, understøttet af en fælles præsentation af MTWO-løsningen ved events, workshops og i de globale Microsoft oplevelsescentre, så vel som en tæt koordinering på ledelsesniveau, kan MTWO til fulde udnytte vores virksomheders globale R&D, salgs-, marketings- og ledelseskapaciteter.  

MTWO signing billede.jpg

"Vi er glade for sammen med RIB at kunne sætte skub i den digitale transformation af bygge- og ejendomsbranchen. RIB er en global markedsleder indenfor Business Information Management systemer, datamodeller og byggeri, og sætter virkelig en ny dagsorden for digitaliseringen af byggeindustrien med denne cloud-løsning. Dette vil være svaret på både store og små spilleres behov for transformation. Med MTWO på Microsoft Azure som deres betroede platform, bygger vi grundlaget for et digitalt økosystem, som vil give mindre spillere en fair chance for at være med blandt de store og fremskynde brugen af kunstig intelligens til innovative tiltag, loT og gøre arbejdet lettere for fagfolk med udgangspunkt i Asien", sagde Ralph Haupter, direktør for Microsoft Asien.

"Med Microsoft, og takket være Microsoft Asia’s direktør Ralph Haupters store strategiske fremsyn, har vi fundet en partner og sponsor, som deler vores vision om en digital transformation af bygge- og ejendomsbranchen. Microsoft og RIB deler et stærkt fokus på brugen af nye teknologier, såsom 5D BIM og cloud mhp. at øge produktiviteten og give medarbejderne mulighed for at yde og opnå mere. Med MTWO kan vi nu støtte ikke bare store virksomheder men også millioner af små og mellemstore bygge- og ejendomsvirksomheder i at kickstarte deres digitale transformation. Samarbejdet med Microsoft har også et stort potentiale i forhold til udviklingen af ny AI, loT og Mixed Reality-løsninger til denne blomstrende branche", sagde Tom Wolf, CEO for RIB Software SE.

RIB er også i gang med at etablere et partnerskabsnetværk med Managed Service Providers (MSP'er) for at fremme den globale indførelse af MTWO og for at levere MTWO gennem et netværk af erfarne og agile service providere. Kombinationen af laaS, PaaS og SaaS i MTWO giver bygge- og ejendomsvirksomheder mulighed for at starte deres digitale transformation på en yderst skalerbar, omkostningseffektiv og nem måde.