Den 26. januar 2017 slår Experimentarium igen dørene op til det interaktive videnskabsmuseum i Hellerup efter en omfattende ombygning. RIB ønsker Experimentarium tillykke med indvielsen og takker for samarbejdet i projektforløbet. Under ombygningen har parterne brugt Byggeweb Projekt til at dele og formidle dokumenter og tegninger sikkert og effektivt. Efter åbningen skal RIB’s FM-værktøj – iTWOfm –  understøtte Experimentariums konkrete behov indenfor D&V af såvel bygningen som alle udstillingerne, der hver især bliver repræsenteret i systemet.

Fotograf: CEBRA arkitekter

Det nye Experimentarium indebærer to helt nye etager og en forbedring af den naturvidenskabelige legeplads' infrastruktur, så huset bliver skræddersyet til at rumme interaktive udstillinger. Blandt andet ved hjælp af en 23 meter høj spiral-trappe, der kommer til at dominere forhallen.

Experimentarium åbnede i en af Tuborgs gamle tappehaller i Hellerup i 1991 og har siden haft besøg af mere end 8 millioner gæster — svarende til cirka 1.000 mennesker hver eneste dag. Succesen var så stor, at de gamle haller i Hellerup blev for små. Under ombygningen brød bygningen i brand, og det satte byggeriets voldsomt tilbage tidsmæssigt. Til ombygningen og udvidelsen af Experimentarium er der rejst 458 mio. kr. i støtte fra fonde og virksomheder samt et trecifret millionbeløb til udstillinger og aktiviteter.