Vinderen af konkurrencen om Danmarks første, nybyggede arkitektskole ’New Aarch’ er fundet. Både prækvalifikation, idékonkurrence og projektkonkurrencen er gennemført i Byggeweb Udbud.

 

RIB ønsker vinderteamet stort tillykke. Vargo Nielsen Palle, Adept og Rolvung & Brøndsted Arkitekter har i samarbejde med ingeniørerne Tri-Consult og Steensen Varming vundet konkurrencen om at bygge den nye arkitektskole i Aarhus. Arkitektskolen skal bygges på byens gamle godsbanearealer og rummer 13.000 m2. Byggeriet skal stå færdig i 2020 og har et budget på 261 mio. kroner.

 

I alt seks firmaer deltog i projektkonkurrencen. Tre blev prækvalificeret på baggrund af deres erfaring, mens tre andre blev udvalgt på baggrund af en åben idékonkurrence. Da Bygningsstyrelsen og Arkitektskolen Aarhus i sin tid udskrev den åbne idékonkurrence, vidste man godt, at der ville være mange om buddet. Det stod derfor klart, at der var brug for en stærk digital løsning til at håndtere de mange konkurrenceforslag, og derfor faldt valget på Byggeweb Udbud. I den åbne idékonkurrence blev der afleveret 235 forslag i Byggeweb Udbud fra hele verden. Det var det største udbud, der nogensinde er håndteret i Byggeweb Udbud.
 

(Visualisering: Vargo Nielsen Palle, Adept, Rolvung og Brøndsted)