Amerikanske Flex, der leverer Sketch-to-Scale™ løsninger og designer og bygger intelligente produkter til den digitale verden, og RIB koncernen, der er verdens førende leverandør af 5D BIM Big Data teknologi til byggebranchen, har dannet et joint venture der vil transformere den $ 9 billioner store bygge- og boligindustri.

Det nye joint venture har fået navnet YTWO Formative og vil levere en open-platform cloud-baseret software løsning, der kombinerer styrkerne ved RIB’s iTWO 5D BIM software med Flex’s ekspertise inden for produktion, supply chain ledelse og logistik. Ved at kombinere de to virksomheders styrker er YTWO Formative i stand til at tilbyde en fuldt integreret enterprise software platform, der kan tage et projekt hele vejen fra fuld virtualisering, herunder tid, omkostninger, materialer og en komplet 3D model, til gennemførelse igennem forsyningskæde og produktion.

YTWO Formative er er en integreret, intelligent platform, der eliminerer behovet for investering i dyre IT-systemer og software licenser og gør det muligt for kunderne at skabe nøjagtige og detaljerede byggeprojektplaner med støtte i et katalog af hjemme- og modulære konstruktionsprodukter og afgørende information om priser og leveringstider. Det nye joint venture har som målsætning at modernisere metoderne inden for arkitektur, ingeniørvirksomhed og konstruktion.

”RIB tilbyder den bedste enterprise løsning, der findes til byggeplanlægning og –styring i denne $9 billioner *) store og voksende industri, og Flex er lederen inden for globale supply chain løsninger. Nu, hvor vi kombinerer vores ekspertise i YTWO Formative, kan vi bygge et smartere, mere forbundet system vha. moderne softwarearkitektur og real-time information, hvilket vil reducere omkostningerne med op til 50%, forkorte cyklustiden, øge effektiviteten og hjælpe til at færdiggøre projekter til tiden”, sagde Flex’s CEO Mike McNamara. ”YTWO Formative passer perfekt til vores strategi om at skabe Sketch-to-Scale løsninger ved at udnytte vores ekspansive platform. Denne branche repræsenterer en kæmpe mulighed, fordi vi åbner et helt nyt marked for Flex”.

Thomas Wolf, CEO for RIB koncernen, 30-årig veteran i byggebranchen og en pionér inden for BIM software, sagde, ”Over 60% af store projekter går over budget eller kører bagud for tidsplanen **), hvilket understreger behovet for øget effektivitet. Sammen med Flex vil vi levere en fuldt integreret løsning på en samlet platform, der modsvarer dette behov gennem den nyeste teknologi, design-til-projekt-afslutning løsninger, synkroniseret supply chain planlægning med direkte adgang og mere”.

Flex og RIB har hver investeret omkring $ 60 millioner i ligeværdige aktieposter i det nye joint venture, der nu har opnået de nødvendige myndighedsgodkendelser. 

For mere information om YTWO Formative, besøg http://www.ytwoformative.com

Se et interview på Fox Business News med de to firmaers CEOs.

Om Flex
Flex Ltd. er Sketch-to-Scale™ løsningsleverandøren, der designer og bygger intelligente produkter til den digitale verden. Med omkring 200.000 medarbejdere i 30 lande udbyder Flex innovativt design, konstruktion, produktion, real-time styring af leverandørkæden og logistikservices til virksomheder af alle størrelser i forskellige brancher og med forskellige slutmarkeder. For mere information, besøg www.flextronics.com eller besøg Flex på Twitter @Flextronics. Flex – Live Smarter™