Hvorfor skal bygherren tage stilling til IKT?

Siden indførelsen af Det Digitale Byggeri har det været obligatorisk for offentlige bygherrer at anvende IKT-værktøjer på byggerier over en vis størrelse. Det er bygherrens ansvar at sikre, at den samlede IKT-anvendelse koordineres mellem parterne, og at der anvendes digitale værktøjer som projektweb og digital udbudsløsning - alt ud fra en målsætning om at effektivisere byggeriet og mindske risikoen for fejl.

 

Men det stopper ikke dér.

I dag bruges der IKT-værktøjer på langt de fleste professionelle private byggerier, lige som mange kommuner vælger at køre også små projekter efter IKT-reglerne. Hvorfor? Pga. det store udbytte, der høstes, når byggeriets processer køres digitalt.

 
Klik og se hvorfor du skal vælge RIB

Klik og se hvorfor du skal vælge RIB

Hvorfor bør bygherren så tage stilling?

Det er bygherren, der i den sidste ende får det største udbytte af de fordele, digitalisering og procesoptimering medfører. Omvendt er det bygherren, der betaler regningen, når samarbejdet halter, i form af både uforudsete omkostninger og kvalitetsforringelser.

Derfor involverer både offentlige og private bygherrer sig i stigende grad i valget af digitale løsninger. Det giver simpelthen bedst mening at opstille de rigtige krav fra starten og at sikre, at alle byggeriets parter spiller sammen med de bedst mulige værktøjer og processer.
 

Hvorfor vælge RIB?

RIB's Byggeweb løsninger er udviklet af fagfolk og understøtter hele byggeprocessen fra idé til aflevering. Derudover understøtter vores facility management løsning iTWOfm både drift og arealforvaltning.

Alle vores løsninger er udviklet specielt til de processer, de skal understøtte, og vores dygtige rådgivere og supportere hjælper med gode råd og vejledning, så I får det optimale ud af jeres digitale byggeprojekter.

Men vi tilbyder mere end software - vi er faktisk klar til at dække jeres behov på tværs af både processer og værktøjer:

 

Reducér de UFOrudsete omkostninger

Få kvalitetssikret jeres projekter, tidsstyring og IKT projektledelse - med hjælp fra vores udvidede konsulentteam kan bygherren spare op til 15% af byggesummen.

 

Få styr på de digitale processer

I IKT Lab hjælper vi projektets parter med at få overblik over projektets processer og metoder, så I får et langt mere effektivt og succesrigt projektforløb. Ingen misforståelser, intet dobbeltarbejde - effektivt fra start til slut.

 

Løsninger til hele byggeprocessen
 

Vi tilbyder det komplette sortiment af software løsninger, så jeres behov er dækket fra først til slut.

 
Få en kort introduktion til Byggeweb
Det hele er samlet ét sted, og vi kan styre alle opgaver direkte fra værktøjet. Der er ingen diskussioner om, hvem der har gjort hvad, for det hele ligger dokumenteret i systemet.
— Jakob Bisgaard, Aarhus Letbane
 

Behov for kompetenceudvikling?

RIB er del af Byggeriets Ledelsescenter, der bl.a. udbyder IKT-leder uddannelsen og den helt nye IPP-leder uddannelse, der klæder bygherrer, bygherrerådgivere m.fl. på til helt nye digitale samarbejdsformer i byggeriet. Det sparer op til 15% af byggesummen!

    JA TAK

 

Jeg vil gerne vide mere!

Udvalgte Byggeweb projekter